Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ



Πριν από οκτώ περίπου μήνες μερίδα του τοπικού Τύπου με βαρύγδουπους πρωτοσέλιδους τίτλους, ανακοίνωνε και σε επανειλημμένες εκδόσεις των «εφημερίδων» τους, την παραπομπή του τ. Δημάρχου Γιάννη Καζάκου, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τέσσερα κακουργήματα και για σειρά άλλη παραπτωμάτων, που θα επέφερε α μ έ σ ω ς  την έκπτωσή του ως αιρετού από τις σημερινές του ιδιότητες και άλλα αθέμιτα και τρομερά.
Η ΔΑΔΑ σ’ αυτήν τη θέση(16-4-2013) είχε δημοσιεύσει τους εγγράφους ισχυρισμούς του κ. Καζάκου, ο οποίος τεκμηρίωνε ότι όλες οι καταγγελίες αυτές, που περιλαμβάνονταν σε ένα πόρισμα ελεγκτών Δ.Δ. δεν ήταν βάσιμες, ούτε νόμιμες, ήταν ατεκμηρίωτες και ΑΟΡΙΣΤΕΣ.
Κανένας δεν απάντησε σ’ αυτά, ούτε από τον ενδιαφερθέντα Τύπο, ούτε από τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο ή τη Διοίκηση του Δήμου. Τόσοι άνθρωποι είχαν ενημερωθεί με τα πολυσέλιδα υπομνήματά του και κανένας δεν συγκινήθηκε. Ήταν όλοι έτοιμοι να παραστούν στις ανθρωποθυσίες.
Πρόσφατα βγήκε η απόφαση του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και αποφάνθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και με την νέα σύνθεσή του με πλειοψηφία ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς στην σύνθεσή του (5μελές), ότι: δεν πρέπει να επιβληθεί καμία ποινή στον  τ. Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καζάκο, λόγω ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ του κατηγορητηρίου των ελεγκτών  της Δημόσιας Διοίκησης.
Όλος ο τοπικός Τύπος που είχε γράψει με πηχιαία γράμματα επί μήνες για την καταδίκη του, ΟΥΔΕΝ ανέγραψε.
Η δημοσιογραφική ευαισθησία ήταν προς την καταδίκη, ενεργούσε μονομερώς. Για επαγγελματική δεοντολογία ας μη μιλάμε.
Οι πολίτες όμως, έχουν νουν και αισθήματα και καταλαβαίνουν.Και αυτούς που τα δημοσίευσαν και αυτούς που τους τα υπαγόρευσαν.
Αλλά ούτε τους υπεύθυνους ανθρώπους του Δήμου είδαμε να καταθέτουν την ευγένεια των ανθρωπίνων αισθημάτων τους.
Γυρίζω με μελαγχολία στον ΜΠΡΕΧΤ με τη φράση του:
«Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα είχαμε πολιτισμό στη θάλασσα».
Σκέπτομαι ότι τουλάχιστον δεν θα έτρωγαν τους ναυαγούς. Ενώ εκτός της θάλασσας….. 

                                              Α. ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ